Smaczne, zdrowe, kolorowe frytasy. Przekąska "jak znalazł"!
Kilka słów wstępu: Kiedy gotujesz bulin, bo potrzebujesz go do jakiegoś dania np. zupy krem z selera, albo kremu z dyni zapiekanej, to na pewno zostają Ci warzywa: marchew, pietruszka, czy seler. NIE WYRZUCAJ ich! Nie zjadaj! Powstrzymaj się... i upiecz w piekarniku na frytki! Smakują nieco inaczej niż te surowe - zapiekane warzywka. Warto spróbować. Możesz je dodać jako przekąskę do zupy kremu.
Składniki:
- warzywa z bulionu- sól, pieprz, chili, papryka słodka
Wykonanie:
Warzywa pokroić w cienkie paski/frytki - im cieńsze, tym bardziej chrupkie.Dosmaczyć przyprawami.
Piec w temperaturze 200 stopni, przez 20-30minut [to zależy od grubości frytek - trzeba obserwować], z włączonym termoobiegiem.