środa, 5 października 2016

MARCHWIOTKA W SŁOIKU


Tak samo dobra jak wersja klasyczna. Miodowa. Słodko-kwaśna. ❤

Kilka słów wstępu: Pamiętasz jeszcze Marchwiotkę? Słodką, POSTNĄ rozpustę? Oj tak... Idealna Marchwiotka tym razem zamknięta w słoiku! Ponieważ w moim domu, a ściślej mówiąc w mojej kuchni panuje szaleństwo zapiekania wszystkiego w słoiku [np. jaglanka], toteż padło na Marchwiotkę! Rozwiązanie idealne. Jedna porcja, w małym słoiku, dla jednej osoby. Możesz zapiec i zjeść od razu, jeszcze cieplutką, lub zakręcić i zabrać do pracy lub zostawić "na jutro" [chociaż u mnie ta opcja nigdy jeszcze nie weszła w życie!].

 No cóż...

Składniki:

- 1 marchew [150g]
- 1 jabłko [150g]
- 1 duża łyżeczka cynamonu
- woda

Wykonanie:

Marchew zetrzeć na małych oczkach lub zmiksować na drobne kawałeczki/mus. Jabłko zetrzeć na dużych okach. Dodać cynamon. Wymieszać.
Składniki umieścić w słoiczku o pojemności 300ml. Zalać wodą do 3/4 wysokości składników.

Piec w temperaturze 180 stopni, przez 30-40 minut, w funkcji z termoobiegiem.

całość:  1 porcja ~ 300g ~ 120kcal

SMACZNEGO!


 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...