środa, 17 maja 2017

POLEWA CZEKOLADOWA / CZEKOLADA z olejem kokosowym

http://dziecinadiecie.blogspot.com/2017/05/polewa-czekoladowa-czekolada-z-olejem.html
Zdrowa. Słodka. Miodowa. Delikatna. Idealna.

Kilka słów wstępu: Równie zdrowy i tak samo pyszny jak TEN sos. Jest odrobinę gęstszy, lub całkiem zwarty po ostudzeniu w lodówce. Idealny do deserów. 

Składniki:


POLEWA
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki prawdziwego kakao
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki wody

CZEKOLADA
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki prawdziwego kakao
- 2 łyżki miodu

Wykonanie:


POLEWA 
Olej kokosowy, miód i wodę wlać do miseczki. Wymieszać do jednolitej konsystencji. Dodać kakao. Wymieszać wszystko razem.

CZEKOLADA 
Olej kokosowy i miód wlać do miseczki. Wymieszać do jednolitej konsystencji. Dodać kakao. Wymieszać wszystko razem.


SMACZNEGO!

 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...