Herbata też będzie zadowolona.
Kilka słów wstępu: szukałam jakiegoś słodzidła np. do placków, naleśników lub po prostu na kanapkę. Otwierając szufladę natknęłam się na długo zalegające daktyle w stanie suszonym, na które nie mogłam już patrzeć, bo przejadły mi się całkowicie, a nie miałam wcześniej na nie pomysłu. i TADAM! Wymyśliłam. Pewnie nie ja pierwsza, ale to moja mała Ameryka.
Składniki:
- suszone daktyle [200g]- gorąca woda
- szczypta cynamonu
Wykonanie:
Daktyle włożyć do szklanego pojemnika. Zalać gorącą wodą nieco wyżej ponad daktyle. Odstawić na 5-6 godzin.
Po czasie namaczania miękkie już daktyle przełożyć do blendera. Dodać odrobinę cynamonu. Zmiksować.
Przechowywać w lodówce.
Przechowywać w lodówce.