czwartek, 1 września 2016

FRYTKI Z GOTOWANYCH WARZYW

Smaczne, zdrowe, kolorowe frytasy. Przekąska "jak znalazł"!


Kilka słów wstępu: Kiedy gotujesz bulin, bo potrzebujesz go do jakiegoś dania np. zupy krem z selera, albo kremu z dyni zapiekanej, to na pewno zostają Ci warzywa: marchew, pietruszka, czy seler. NIE WYRZUCAJ ich! Nie zjadaj! Powstrzymaj się... i upiecz w piekarniku na frytki! Smakują nieco inaczej niż te surowe - zapiekane warzywka. Warto spróbować. Możesz je dodać jako przekąskę do zupy kremu.


Składniki:

- warzywa z bulionu
- sól, pieprz, chili, papryka słodka

Wykonanie:

Warzywa pokroić w cienkie paski/frytki - im cieńsze, tym bardziej chrupkie.
Dosmaczyć przyprawami.
Piec w temperaturze 200 stopni, przez 20-30minut [to zależy od grubości frytek - trzeba obserwować], z włączonym termoobiegiem.

SMACZNEGO!

 



 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...