środa, 27 lipca 2016

KREM Z KISZONEJ KAPUSTY

Idealnie kwaśny. Intensywnie kiszony.  Po prostu moja KWAŚNICA. 

Składniki:

- woda [2l]
- 2 marchwie [220g]
- 1/2 korzenia selera [120g]
- 1 cebula [200g]
- 3 ząbki czosnku [30g]
- kiszona kapusta [250g]

Wykonanie:

Wodę zagotować w garnku.
Dodać pokrojone warzywa: marchew i selera.
Cebulę pokroić w kostkę. Przypiec na suchej patelni. Dodać do garnka.
Dodać czosnek.
Kapustę kiszoną rozdrobnić. Dodać do warzyw.
Poddusić. Pogotować. Zmiksować.

Wychodzi dość rzadki krem. Jeśli ma być zawiesiste: wlać 1 litr wody zamiast dwóch.
Smak zależy od kapusty. Czasem jest gorzka i nie do zjedzenia. Ja miałam swoją. Domową.
BYŁO PYSZNE!

PS: Dzięki temu kremowi z kiszonej kapusty pozbyłam się zaparć.

całość:  10 porcji ~ 2820g ~ 270kcal
1 porcja ~ 280g ~ 27kcal


SMACZNEGO!


 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...