Aksamitna. Kremowa. Rozpływa się w ustach!
Składniki:
- 2l wody- 3 marchwie [320g]
- 1 pietruszka [60g]
- kawałek selera [100g]
- 1 cebula [110g]
- główka kapusty [1kg]
- biała część pora [110g]
- garść koperku [20g]
- sól, pieprz
Wykonanie:
Bulion: wodę zagotować, dodać marchew, pietruszkę i selera.Warzywa wyjąć. Dolać wody jeśli trzeba.
Kapustę pokroić w kostkę, pora w talarki. Dodać do wody.
Cebulę podpiec na suchej patelni. Podlać odrobiną wody. Przelać do garnka.
Poddusić razem. Zmiksować/zblendować na gładki krem.
Przyprawić solą i pieprzem.
całość: 10 porcji ~ 3720g ~ 490kcal
1 porcja ~ 370g ~ 50kcal
SMACZNEGO!
Myślę, że warto spróbować też:
| PAPRYKOWY KREM Z KAPUSTY |
POMIDOROWY KREM Z KAPUSTY | |