Puszysty. Delikatny. Całkowicie kokosowy.
Idealny na deser lub pierwsze śniadanie!
Idealny na deser lub pierwsze śniadanie!
Składniki:
- 2 jaja- 2 łyżki mąki kokosowej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1/4 szklanki (4 łyżki) mleka roślinnego [u mnie ryżowe]
Wykonanie:
Jeśli jaja, to: białka oddzielić od żółtek. Żółtka rozmieszać. Białka ubić w osobnej misce.Dodać miód, mleko roślinne, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Do gęstej masy dodać ubite białko.
Jeśli banan: rozdusić go widelcem na jednolitą masę.
Dodać miód, mleko roślinne, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Ciasto wlać na mocno rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu lub odrobinę natłuszczoną. Zmniejszyć gaz. Podpiekać pod przykryciem. Gdy zetnie się wierzch, a spód podpiecze - przekręcić. Piec bez przykrywania.
Ozdobić wybranymi, ulubionymi owocami.