czwartek, 21 lipca 2016

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM

Zupa smaczna. Słodko - kwaśna. Idealna z ryżem.


Składniki:

- 1,5l wody
- podudzie indycze + plaster piersi indyczej
- 1 marchew
- kawałek selera
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 2 duże ząbki czosnku
- sok z pomidorów, przecier pomidorowy, ostatecznie koncentrat pomidorowy
- natka pietruszki
- sól, pieprz

Wykonanie:

Wodę zagotować. Do gorącej wody włożyć przygotowane mięso.  
Marchew, selera i pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach. Dodać do garnka.
Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać lub pokroić w plastry. Przypiec razem z cebulą na suchej patelni. Podlać wodą lub zupą z garnka. Przelać do garnka.
Dodać przecier pomidorowy.
Natkę pietruszki posiekać. Dodać do dekoracji.
Przyprawić solą i pieprzem.

SMACZNEGO!


 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...