Zupa smaczna. Słodko - kwaśna. Idealna z ryżem.
Składniki:
- 1,5l wody- podudzie indycze + plaster piersi indyczej
- 1 marchew
- kawałek selera
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- 2 duże ząbki czosnku
- sok z pomidorów, przecier pomidorowy, ostatecznie koncentrat pomidorowy
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Wykonanie:
Wodę zagotować. Do gorącej wody włożyć przygotowane mięso.Marchew, selera i pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach. Dodać do garnka.
Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek posiekać lub pokroić w plastry. Przypiec razem z cebulą na suchej patelni. Podlać wodą lub zupą z garnka. Przelać do garnka.
Dodać przecier pomidorowy.
Natkę pietruszki posiekać. Dodać do dekoracji.
Przyprawić solą i pieprzem.