czwartek, 4 sierpnia 2016

DOMOWA NUTELLA DAKTYLOWA

Delikatnie słodka. Z wyczuwalną nutą słodyczy. Wyśmienicie czekoladowa.


Kilka słów wstępu: Domową nutellą smarujemy wszystko: chlebki ryżowe, chlebek gryczany, ryżowy, czy jaglany. Czekoladową masą nie pogardzą naleśniki, placuszki, owoce i nawet chrupki kukurydziane! Można wykorzystać ją jako masę do ciasta, słodzidło owsiankowe i co jeszcze do głowy wpadnie!

Składniki:

- 4 kopiaste łyżki kremu z daktyli [200g]
- 30 migdałów / 2 łyżki niesolonego masła orzechowego [30g]
- 6 łyżeczek kakao [30g]

Wykonanie:

Wszystko razem przełożyć do pojemnika. Zblendować / zmiksować.

SMACZNEGO!

 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...