środa, 17 sierpnia 2016

SAŁATKA Z BROKUŁEM

Smak brokuła przełamany świeżością pomidora i wzmocniony aromatem pieczonej cebulki.


Składniki:

- 1 brokuł [380g]
- 8 pomidorów [470g]
- 3 ząbki czosnku [15g]
- 2 cebule [160g]
- sól, pieprz

Wykonanie:

Brokuła podzielić na mniejsze różyczki. ugotować. Ułożyć w dużej salaterce.
Pomidora podzielić na ćwiartki. Położyć na brokuła. Czosnek pokroić w cienki plasterki. Posypać po pomidorach. Przyprawić do smaku solą i pieprzem lub pozostawić bez przypraw.
Cebulę pokroić w krążki lub w ćwiartki. Usmażyć bez tłuszczu na patelni: podpiec.

całość:  3 porcje ~ 1025g ~ 178kcal
1 porcja ~ 340g ~ 60kcal


SMACZNEGO!





 

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...